Vragen?

We hebben niet overal een antwoord op. Bijvoorbeeld op vragen over de finesses van de snaartheorie of de invloed van de boeddhistische leer van de Oepanisjaden op de lijdensfilosofie van Arthur Schopenhauer. Antwoorden op andere vragen vind je hieronder.

Staat je vraag er niet bij? Bel Natasha (06-24809253) of Tim (06-41474673). Let op: als we niet opnemen, zitten we waarschijnlijk net in een voorstelling. Laat een bericht achter of stuur een mail naar info@studiospaak.nl.

Leuk zo’n voorstelling, maar wat heb ik eraan?

We koesteren niet de illusie dat onze shows de wereld veranderen. Maar ze veranderen wel jouw wereld. Een show van Studio Spaak doet met vastgeroeste patronen wat een fles cola doet met een roestig scharnier. Het haalt bovendien de druk van de fles: beladen onderwerpen als verandering, gedrag en goedbedoelde zorg krijgen zo meer lucht.

Het is een sociaal smeermiddel waardoor organisaties, groepen, professionals en cliënten soepeler met elkaar omgaan. Een beetje zoals alcohol, maar dan zonder de vernevelde blikken en onvermijdelijke kater.

Maar hoe weet ik of ze er ook echt iets mee gaan doen?

Daar kunnen we kort over zijn: dat weet je niet. Maar we hebben zelf ervaren hoe onze shows mensen die cruciale eerste stap laten zetten. Hoe ze gaan praten over zaken die normaal gesproken onbespreekbaar zijn. Hoe ze zich gaan verdiepen in anderen en waarom die anderen doen zoals ze doen. En hoe uit empathie zelfinzicht ontstaat.

Om echt door te pakken, zijn er de interactieve terugkoppeling Achteraf is het makkelijk praten en de workshop Werk aan de winkel. Die sluiten naadloos aan bij de shows en vertalen de opgedane inzichten naar concreet gedrag. We vertellen je er graag meer over.

Kunnen jullie de inhoud afstemmen op onze organisatie?

Kleine verwijzingen naar thema’s die spelen binnen jouw organisatie maken we natuurlijk graag. Echt maatwerk is meestal niet nodig. Onze shows gaan namelijk over universele thema’s en gedrag. Iedereen herkent er wel iets in. Die ene collega, een kennis, een cliënt of… zichzelf.

Wil je toch wat anders? We hebben ook Wat de pot niet schaft: een speciaal programma op maat met een mix van scenes, groepsdiscussies en workshops. Daar hangt een prijskaartje aan, maar dan heb je ook echt maatwerk.

Komen jullie wel met een oplossing?

Nee, dat doe je lekker zelf.

(Lees hier hoe het werkt)

Zijn jullie shows dan alleen maar om te lachen?

We gebruiken humor als middel, niet als doel. Humor zorgt voor een open geest, een open houding om nieuwe dingen te leren en je te verdiepen in anderen. Bovendien maakt humor je zelfverzekerder. Je neemt jezelf niet te serieus, waardoor emotioneel beladen onderwerpen bespreekbaar worden.

Humor heeft nog een positief effect. Door met elkaar te lachen om het gedrag van onze personages, zeg je als groep onbewust tegen elkaar: ‘Maar hier horen wij niet bij hè, mensen! Zo erg zijn wij niet! En zo erg willen we zeker niet zijn!’ Met als gevolg dat ze niet zo zullen zijn.

Zijn jullie shows interactief?

We betrekken de zaal op bepaalde momenten bij de voorstelling, maar echt interactief wordt het bij Achteraf is het makkelijk praten en Werk aan de winkel.

Achteraf is het makkelijk praten is een theatrale terugkoppeling van 30 minuten met de hele groep direct na afloop van de show, onder leiding van de acteurs. Werk aan de winkel is een workshop van een dagdeel op locatie, waarin we in groepen van 12 onder leiding van professioneel dramadocenten en acteurs de lessen uit de voorstelling toepassen op concrete situaties. Je kunt Werk aan de winkel trouwens ook los boeken.

Spelen jullie ook voor kleine groepen?

Ja! We spelen voor groepen van 15 tot 2500 mensen.

Moeten we een theater afhuren?

Nee, hoor. We spelen overal, desnoods in het fietsenhok. Wel moet de ruimte geluidsdicht zijn voor omgevingsgeluid. Voor groepen vanaf vijftig man is er een podium nodig. Als dat er niet is, zorgen wij daarvoor.