‘Begin maar vast! Ben er in 5 min’

14 mei 2020 | Artikelen, Blogs

Terwijl ze zich in de spijkerbroek wurmt die ze een maat te klein heeft gekocht kijkt Zoë op de klok.

Ze moet nog – ontbijten – twee kindertassen inpakken,- een kauwgompje uit het haar van dochter kammen- haar eigen schoenen en jas aandoen,- de voorruit van haar auto krabben

En dat alles binnen 10 minuten..

Superman zelf zou het nauwelijks redden, maar Zoë heeft voor hetere vuren gestaan. Okee ze is misschien een tikkeltje te laat bij die vergadering. Maargoed, als de kinderen gewoon even meewerken, dan haalt ze die 5 minuten makkelijk in. “Jongens loop eens door met die schooltasjes! “De juf vraagt nog iets. Dat kun je natuurlijk niet negeren.

De vergadering begint om 10.00 uur. 10.15 staat aankomsttijd op haar navigatie. –Xcuus begin maar vast, ben r in 5 min!– Luidt het app-je dat ze met 1 hand typt voor het rode stoplicht. Dat inmiddels groen is, blijkt uit het getoeter achter haar.

“Sorry jongens, het duurde IETS langer dan ik gedacht had.” “Er kwam EVEN IETS tussen.” “Het liep EVEN anders dan ik wilde vanochtend”. Klinkt het als ze uiteindelijk om 10.30 met veel bombarie op haar plek gaat zitten. Collega’s Henk en Annie kijken er niet meer van op. Zij doen hun best om zich niet te laten afleiden door Zoë’s uitgebreide arsenaal aan excuusteksten (met als terugkerend thema de woorden ‘even’ en ‘iets’).

In haar eigen oren klinken haar excuses elke dag totaal anders. Waardoor het nauwelijks opvalt dat ze elke dag te laat is. Een laatkomer zou ze zichzelf daarom ook zeker niet noemen. Zij is eerder een optimist. Tijd heb je niet, dat máák je! toch?

Zoë Zelfoverschatter is onderdeel van de “Zo ben ik nu eenmaal” portrettenserie. Wil je op de hoogte gehouden worden of heb je zelf een mooie inbreng voor de serie? Mail naar natasha@studiospaak.nl

Wil jij live een show + workshop bijwonen?

Schrijf je in voor “zo kan het ook” en ontvang direct een uitnodiging in je mailbox van de eerstvolgende openbare show!
Klik hier voor meer informatie

Deel op Social Media