In Gesprek met de Acteur achter Jack en Dries

Jack en Dries zijn allebei niet de sterkste luisteraars. Niet zo fijn als je de baas en de verandergoeroe bent. Tim Winkel verteld ons over nog veel meer irritaties, maar ook hoe je met ze om kan gaan.

“Alleen wie meespeelt kan de spelregels veranderen” 5 Tips over de kracht van rituelen bij organisatieverandering

Geklaag bij het koffie-apparaat lijkt van de buitenkant een stagnerend en frustrerend ritueel. Wie weet mee te spelen kan de kracht van deze rituelen ontdekken. Maar hoe doe je dat, meespelen?

De kernvraag in elk veranderproces: ‘Waarom?’

Veranderprocessen zijn pittig. En zeker niet makkelijk om te leiden. Hè Dries? Gerard Groener geeft ons zijn uitgangspunten voor het leiden van een veranderproces.

Ook last van houding en gedrag van collega’s? 10 Tips voor het omgaan met een Tilly

Tilly is dé controlfreak. De micromanager die over iedereen zijn of haar grenzen heen walst. 10 tips die jou helpen om om te gaan met een Tilly.

Zonder humor geen verandering: over de vloer bij Tim en Natasha

Leer Tim en Natasha, de oprichters van Studio Spaak, kennen! Hoe kijken zij naar de show, de karakters, en hoe zit het met hun eigen ‘Zo ben ik nu eenmaal’ patronen?

Studio Spaak Blogs

‘Begin maar vast! Ben er in 5 min’

‘Begin maar vast! Ben er in 5 min’

Terwijl ze zich in de spijkerbroek wurmt die ze een maat te klein heeft gekocht kijkt Zoë op de klok. Ze moet nog - ontbijten - twee kindertassen inpakken,- een kauwgompje uit het haar van dochter kammen- haar eigen schoenen en jas aandoen,- de voorruit van haar auto...

Lees meer
Communiceren is aanrommelen

Communiceren is aanrommelen

We vullen gedachten in voor een ander en trekken conclusies zonder te vragen wat die ander nu precies bedoelt. Daarnaast liegen de ingesleten patronen in ons hoofd ons de hele dag door voor. Kunnen we dat ook als voordeel gebruiken bij gedragsverandering? Ja… tenminste, met een klein beetje verbeeldingskracht.

Lees meer
“Mens erger je wel!”

“Mens erger je wel!”

In dit artikel leg ik uit waarom we ons meer moeten ergeren in plaats van minder. Het geeft urgentie, zelfreflectie en veranderkracht. Ik leg uit hoe je irritatie kunt transformeren tot inspiratie.

Lees meer
Positief gedraai

Positief gedraai

In deze blogpost vertel ik hoe ik tot voor kort steeds weer een positieve draai gaf aan verhalen over mijn duurzame keuzes. Terwijl ik duurzaam leven soms ook gewoon heel lastig vind. Ik ben gestopt met het positieve gedraai en benoem mijn struggles. Hiermee weet ik mijn omgeving te inspireren!

Lees meer
“Ik geef hem nog één kans”

“Ik geef hem nog één kans”

Onbetrouwbare collega’s zijn een grote ergernis. Maar hoe ga je ermee om? Maak kennis met ons personage Onno. Herken jij jouw collega en jezelf in dit portret? Je kunt je eraan ergeren, maar je kunt ze natuurlijk ook als spiegel gebruiken.

Lees meer
“In gesprek met de bedenker van de show”

“In gesprek met de bedenker van de show”

Nadat Tim 10 jaar bijna 1000 organisaties liet lachen bij OMDENKEN, werd het tijd voor de creatie van zijn eigen programma. Het werd de “zo ben ik nu eenmaal” show. Wat bedoelt Tim met zijn show, wat wil hij ermee bereiken en waar komt zijn obsessie met comedy vandaan? In dit interview vertelt hij erover.

Lees meer
“Theater, Is dat een beroep?”

“Theater, Is dat een beroep?”

In de afgelopen 10 jaar veranderde er veel in de rol van de kunstenaar. Van linkse hobby tot samenwerkingspartner. Van “theater, is dat een beroep” tot “leuk! kan ik je boeken?” In dit blog vertel ik over hoe ik zelf de transitie maakte. In de hoop dat het oude cliché beeld langzaam verandert, zowel in de maatschappij, als bij de kunstenaars zelf.

Lees meer
“Jij weet nu eenmaal zelf het beste wat goed voor je is”

“Jij weet nu eenmaal zelf het beste wat goed voor je is”

“Je weet zelf het beste wat goed voor je is.” Hoor ik mensen steeds vaker zeggen. Toch kom ik meer mensen tegen waarbij precies het tegenovergestelde geldt. Hoe ontdekken we onze blinde vlekken? Door eerst te voelen en dan pas te begrijpen… Al hebben we het liever andersom.

Lees meer
“Soms moet je jezelf spelen om jezelf te worden”

“Soms moet je jezelf spelen om jezelf te worden”

Het was een warme dag, het schoolplein baadde in zonlicht. In de hoek een groepje hangende ‘popies’ (zo noemden we populaire kinderen in de jaren 90). Ik kon zien dat ze populair waren door de ongeïnteresseerde blik die ze over het schoolplein lieten glijden. Ze keken niet echt, maar lieten zich bekijken.

Lees meer
“ik heb nu eenmaal eigenaardige collega’s”

“ik heb nu eenmaal eigenaardige collega’s”

Als zoals vandaag de zon weer eens schijnt krijg ik meteen zin om op een terras te zitten, vooral door de theatervoorstelling die gratis voorbij trekt. Een ‘normaal’ exemplaar mens heb ik in mijn leven nog nooit gezien. Of toch wel: op een plek waar je ze het minst zou verwachten. Hoe zit het met al jou? Hoe eigen-aardig zijn jouw collega’s?

Lees meer
“Ik ben nu eenmaal niet zo spontaan”

“Ik ben nu eenmaal niet zo spontaan”

“He fijn, Anja is er weer! Die is altijd zo lekker zichzelf”. Hoort Debbie in de wandelgangen. Anja heeft het hart op de tong, is altijd ‘aanwezig’ en denkt weinig na voor ze iets zegt of doet: ze doet het gewoon. Debbie is het tegenovergestelde van Anja. Debbie wordt...

Lees meer
“We kunnen toch ook gewoon normaal doen?”

“We kunnen toch ook gewoon normaal doen?”

Je kijkt toch uit je doppen als je een kind op een kinderfiets inhaalt? Dat snapt iedereen. Nouja, bijna iedereen. Voor Vanessa is het in ieder geval volstrekt vanzelfsprekend. Net zo vanzelfsprekend als oogcontact maakt in een gesprek, of bloemen meenemen op je trouwdag. Maar waarom denken al die anderen er dan zo anders over?

Lees meer
“Mag ik jou een tip geven?”

“Mag ik jou een tip geven?”

Anita is niet alleen assertief, ze is ook de meest attente tipgever die je je maar kunt voorstellen. Daarmee is ze, hoe aardig ook, de meest gevreesde deelnemer van menig workshopdocent. Wie is de tipgever in jouw team?

Lees meer
“Schiet eens een beetje op met die nieuwe mindset”

“Schiet eens een beetje op met die nieuwe mindset”

Iedereen die wel eens een afslag heeft gemist op de snelweg weet; hoe harder je rijdt, hoe minder wendbaar je bent. Toch verliezen we deze oerwijsheid, als het gaat om organisatieverandering, regelmatig uit het oog. Wat doen jullie om je medewerkers aan te moedigen om te vertragen? Mogen ze wendbaar worden en nieuwe wegen ontdekken? Of razen jullie liever lekker op het netwerk van oude snelwegen door?

Lees meer
De wereld draait door en ik sta stil

De wereld draait door en ik sta stil

Beste meneer Terlouw,                                                        2 mei 2018 Daarnet hield u een geweldige toespraak in DWDD, indringend, recht in de camera, met tranen in uw ogen van engagement. De rillingen lopen over mijn rug over hoe treffend uw oproep...

Lees meer
Mensen veranderen echt alleen als ze het zelf willen

Mensen veranderen echt alleen als ze het zelf willen

HELP! We gaan veranderen. We gaan per direct over op zelfsturende teams. Terwijl ik net zo gewend was om de leiding te hebben. Het was net allemaal zo heerlijk overzichtelijk. Krijg ik er natuurlijk ineens allemaal taken bij, taken die ik er helemaal niet bij kan hebben. Of nog erger: dan moet ik dingen uit handen gaan geven. Nou, daar zitten mijn mensen helemaal niet op te wachten! Die hebben duidelijke leiders nodig. Waarom kan hier nooit eens een keer iets blijven zoals het was????? Het ging toch goed zo?

Lees meer
De verwarde man die niet in het nieuws kwam

De verwarde man die niet in het nieuws kwam

Ik zit in de trein. Het is november, het is zowel de week van de mantelzorg als de week van de Amerikaanse verkiezingsuitslag.  Een man, of eigenlijk meer een jongen, spreekt een meisje aan. Ik zit in de problemen... Ze zitten achter me aan. De politie." Het meisje...

Lees meer

Schrijf je in voor 'Zo Kan Het Ook'.

De maandelijkse inspiratiemail voor een 'Zo Ben Ik Nu Eenmaal'-vrije werkvloer. Met updates over openbare shows bij jou in de buurt!