5/5

“Wie serieus wil groeien moet zichzelf niet te serieus nemen.”

Blog

De actrices achter Tilly

Tilly is manager. Zij stuurt een team aan van maar liefst twintig mensen. Daarbij houdt ze de touwtjes altijd strak in handen. Dat geldt niet alleen op haar werk, ook bij haar man Frits laat zij niks aan het toeval over.

Tilly kennen we, misschien kennen we allemaal wel een Tilly. Maar wie zijn de gezichten achter onze Tilly?

Elisa Beuger

Bekend gezicht? Dat zou zomaar kunnen! Je kunt Elisa kennen van verschillende Nederlandse drama en comedy series zoals Lieve Liza, Freddy Heineken, Brussel, de thrillerserie Morten en de bekroonde jeugdserie De regels van Floor. Daarnaast was Elisa van 2006 tot 2014 dagelijks te zien in de sketches Ons ken ons van Man Bijt Hond!

Elisa studeerde in 2002 af aan de Toneelacademie Maastricht. Waarna ze nog drie maanden acteerlessen aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute in New York volgde. Ze heeft bij verschillende theatergezelschappen gespeeld, waaronder meerdere voorstellingen bij de Paardenkathedraal, Het Syndicaat, De Theatercompagnie en Hoge Fronten.

Elisa over de rol van Tilly

‘Door de ogen van Tilly zie ik mensen plezier beleven en inzichten opdoen. Het is heel mooi om te zien hoe ze zich openstellen, momenten delen en nieuwe verbindingen leggen. Zich in twee uur echt ontwikkelen als groep.’

Ilke Turpijn

Ook Ilke studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Na een jaar in Maastricht is ze overgestapt naar Studio Herman Teierlinck, waar ze in 2004 afstudeerde. Na haar studie volgde ze verschillende workshops en masterclasses.

Ilke is van alle markten thuis. Zo speelde ze in verschillende films en series, zoals de kortfilm Close distance (2018), Flikken Rotterdam (2019) of de serie Het verhaal van Nederland (2021). Ook kan je haar kennen van reclames van Bolletje, de postcode zomerknaller, Blokker of de Sns bank. Naast dat ze voor studio Spaak in het theater staat, heeft ze in onder andere en Piano Etudes (2016-2017) gespeeld. Ook speelde ze een paar jaar bij De vrienden van de Dansmuziek in het Rozentheater, en in Vincent & Theo bij Hummelinck Stuurman (vanaf 1 September Kobra theaterproducties).

Sinds 2008 tot heden werkt Ilke als trainingsactrice voor diverse bedrijven/instellingen zoals Malmberg uitgeverij, Gasunie, VUmc, AMC, HVA, SZW, UMCG, Praktikos, Arianthe acteurs & Trainers en niet te vergeten: Studio Spaak.

Ilke over de rol van Tilly

‘Humor inzetten om met een glimlach te kijken naar wat er anders kan. Bij Studio Spaak kwam ik erachter hoeveel indruk je kunt maken met een training. Hoe je mensen kunt motiveren en met de juiste toon blijvend verandering teweeg kan brengen’

Lotte Vogel

De derde Tilly heet Lotte Vogel. Lotte studeerde in 2002 af aan de Acteursopleiding van de HKU. Sinds die tijd maakte ze voorstellingen voor Oerol, Over het IJ en De Boulevard. Ook speelde ze als actrice bij verschillende gezelschappen waaronder: Het Houten Huis, Het Laagland, NTjong en Kwatta. 

Je kunt haar kennen van haar rollen in Midden in de Winternacht en in de tv-series: Dit zijn wij en Flikken Rotterdam. Vanaf 2016 tot op heden werkt Lotte als actrice bij Het Kleine Theater. Ze speelt in vier voorstellingen waar ze niet alleen laat zien dat ze erg grappig kan zijn op het toneel, maar ook dat ze zich razend snel kan verkleden en drie of vier verschillende personages kan zijn tijdens één voorstelling.

Lotte is sinds 4 jaar ook werkzaam als trainings acteur. Nog een leuk weetje: Ze is zelf stiekem ook best een Tilly!

Lotte over de rol van Tilly

“Jeetje, het klopt precies wat je doet” ‘Als ik dit terugkrijg weet ik dat ik goed zit. Vaak is al duidelijk waar we uit gaan komen, maar ik hou de koers scherp in de gaten. Ik hou ervan om gedrag doelbewust uit te vergroten en dan bij jou de kwartjes te zien vallen.’

Wil je ook soepel veranderen op de werkvloer?

Download de brochure​

Door dit formulier in te vullen, ontvang je de brochure binnen
enkele ogenblikken per e-mail.