5/5

“Wie serieus wil groeien moet zichzelf niet te serieus nemen.”

Inspiratie bij verandering

Blogs van Studio Spaak

Wat moet je met ergerlijk gedrag van collega’s? Hoe creëer je gezamenlijke verantwoordelijkheid in een veranderproces? En hoe blijf je open communiceren in je team?

Blijf op de hoogte met Studio Spaak. Praktisch, persoonlijk en met humor. Zonder onszelf té serieus te nemen, delen we ervaring, tips en inspiratie om ontspannen te veranderen.

Blog filter
Filter
Blog filter

Leidinggeven aan veranderen: wat je van je kinderen kunt leren over communicatie

Wij ‘volwassenen’ leren elke dag weer van onze kinderen. Zo ook over goede (en slechte) communicatie tijdens een veranderproces. Benieuwd welke lessen ze ons leren hierover?

Leidinggeven aan verandering: wat je van je kinderen kunt leren over ontwikkelbereidheid

Kinderen zijn een kei in spelletjes bedenken. Waarom zouden wij het moeten verleren alleen maar omdat we ouder worden? Integendeel, spelen kan nog eens heel goed van pas komen in het leidinggeven. Lees hier hoe.

Leidinggeven aan verandering: wat je van je kinderen kunt leren

Leidinggeven tijdens een veranderproces is tricky. Nu zijn er honderden leiderschaps- en managementboeken die je kan lezen, maar heb je ooit gedacht dat je kinderen je een paar waardevolle lessen kunnen leren? Bijvoorbeeld over hoe je je aandacht verdeelt of hoe je juist niet naar perfectie moet streven. Lees hier 3 tips voor leidinggeven die ik van mijn kinderen heb geleerd.

“Schiet eens een beetje op met die transitie!”

Wie durft de traagste te zijn? Iedereen wil een wendbare organisatie zijn. Maar vrijwel geen van de organisaties wil doen wat ervoor nodig is, namelijk: vertragen.

Kleur bekennen in je team: lang leve de eigenaardige collega’s

Normaal doen is niet makkelijk. We hebben allemaal eigenaardigheden. Eigenaardigheden: ‘aardigheden’ die ons ‘eigen’ maken. Desondanks kunnen ze irritant zijn en willen we er maar al te graag van af.

Zo zorg je dat anderen je zien staan: ontspannen veranderen

Het kantoor kan net een schoolplein zijn. Daarom: 3 tips die ik van mijn stoere vriendin leerde om situaties die onveilig aanvoelen met zelfvertrouwen tegemoet te treden.
Meer berichten aan het laden

Ben je benieuwd naar onze ‘Zo ben ik nu eenmaal’ programma’s?