Ook last van houding en gedrag van collega’s? 10 Tips voor het omgaan met een Tilly

23 november 2021 | Artikelen, Blogs

Hoe ga je om met een Tilly?

10 Tips voor het omgaan met lastige collega Tilly

 

Iedereen heeft wel eens last van houding en gedrag van collega’s. Collega’s die soms onmogelijk lijken om mee samen te werken. Tilly is zo’n collega. Zij is één van onze ‘Zo Ben Ik Nu Eenmaal’ types uit de ‘Zo Ben Ik Nu Eenmaal’ show. Tilly is dé control-freak. Haar intense drang naar controle roept bij anderen reacties op zoals:  “rustig rustig!”, of “Oh nee! Ik wil jouw hulp niet”. Beide reacties werken absoluut niet bij Tilly. Integendeel, ze gaat dan juist harder door. Wat je wel kan doen is bedenken hoe jij wilt dat Tilly jou moet helpen, haar controle-issues kanaliseren als het ware. Hier volgen tien tips voor hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. 10 Tips voor het omgaan met een Tilly.

10 tips voor omgaan met houding en gedrag Tilly - lastige collega

Stop met sussen en relativeren: maak ALLES belangrijk

In plaats van haar paniek te gaan relativeren, ga er keihard in mee. (Ja, ook als het gaat om of de stoelen recht genoeg staan). Neem het bloedserieus. Zo voelt zij zich gehoord. Pas als je het belangrijk maakt kun je er invloed op uitoefenen. Juist als je doel is dat er niet te lang bij wordt stilgestaan; maak het belangrijk, dan ben je er het snelst vanaf.

Creëer overzicht zonder haar te verwijten dat zij het verloren is

Stel haar de ‘waarom’ vraag om haar uit haar gejakker en brandjes blus modus te halen. “Waarom is dat belangrijk voor je? Hoe helpen we hier de klant mee?” Help haar overzicht te krijgen en prioriteiten te stellen, maar niet voordat je haar hebt laten voelen dat je de details net zo belangrijk vind als zij.

Wees sneller dan het licht

Wil je haar die waarom vraag stellen, of praten over iets dat je lastig vindt? Hoop dan niet op een rustig en goed gesprek van een uur, waarin jij rustig kunt nadenken. Wees bereid om je vraag ergens tussendoor te stellen, gewoon op de gang of bij de koffie, wanneer je haar dan ook tegenkomt. Maak het licht en specifiek zodat je mee kunt in haar tempo. Bereid je over de top voor. Echt over de top. Bedenk voor jezelf van te voren wat je precies van Tilly wilt en wanneer. Dan heeft zij het gevoel: wow, die heeft echt aan alles gedacht. Als ze er geen antwoord op heeft kan ze er over nadenken en kom je erop terug. In het volgende filmpje zie je wat het team van tilly voor elkaar krijgt dankzij een goede voorbereiding.

Neem ruimte in

Laat je niet omver blazen door haar, trotseer haar tumult. Als jij ruimte inneemt en tegengas geeft, dan is dat een daad van liefde, want dan voelt ze zich niet alleen. Dan kan ze je goed horen. Ben je opgevoed met “laat anderen altijd uitpraten”? Probeer dan die stelregel in het geval van Tilly even los te laten want anders wacht je morgen nog. Als je haar in de rede valt, doe dat dan uit enthousiasme voor je boodschap in plaats vanuit boosheid op haar.

Blijf staan en wees duidelijk

Dankzij Tilly’s “goedbedoeld-heid” in haar houding en gedrag kan ze snel over iedereens grenzen heen walsen. Wees duidelijk in je grenzen aangeven, gebruik letterlijk: STOP! Dit is mijn grens en niet verder. Geef daarna direct aan wat ze WEL kan doen om je te helpen. Hoe beter je weet welk gedrag je wel van haar wilt zien, waarmee zij een bijdrage kan leveren, hoe minder tijd ze over heeft voor alles wat je wilt dat ze niet doet.

Houding-en-gedrag-collegas-tilly

Zoek de goede bedoeling en complimenteer die 

Als je op zoek gaat naar haar motief, wat meestal is dat ze je probeert te helpen, dan kan je makkelijker meedenken in wat zij eigenlijk wil. Zoek naar haar rede om jou de hele tijd te corrigeren. Waar zit haar zorg? Vul dit niet voor haar in, maar vraag ernaar en vraag erop door. Dan kan zij zelf bedenken dat die zorg misschien wel onterecht is. Tilly is zeer gevoelig voor kritiek. Zorg dat je elke vorm van feedback koppelt aan het benoemen of zien van haar goede intentie.

Bedenk iets waarmee jij wél door haar geholpen wilt worden

Tilly houdt van aanpakken. Niets is zo lekker voor haar als een afgewerkt to-do lijstje. Wees haar voor, zorg dat je weet waarmee je wél haar hulp wilt, en geef haar dat to-do lijstje. Stel, je wordt gek van je schoonmoeder die steeds kritiek heeft op hoe rommelig je huis is. Vraag haar om hulp, en je hebt er een schoonmaakster bij! Tilly is dol op taakjes, die neemt ze heel serieus. Het voelt voor jou misschien genânt of onwennig, maar hulp vragen is key in het omgaan met Tilly. Zelfs een grens aangeven kan een vorm van hulpvragen zijn. Daarbij werkt de positieve formulering altijd beter dan de negatieve. Vraag daarom: “Mag ik heel even mijn gedachte afmaken?” in plaats van “val me toch niet telkens in de rede!”.

Houding-en-gedrag-collegas-tilly-koffieapparaat

Neem haar NOOIT verantwoordelijkheden uit handen

Zoals in de to-do lijstjes, geef Tilly juist meer werk in plaats van minder. Neem nooit iets van haar af! Geef haar een belangrijke taak. Dan krijgt zij weer opnieuw het gevoel dat jij het net zo serieus neemt als zij. Dus loopt Tilly aan tegen een burn out? Geef haar niet de tip om rustiger aan te doen, maar om juist meer dingen te gaan doen waar ze energie van krijgt of van ontspant. Wil ze niets uit handen geven? Wijs dan op de belangrijke andere dingen waar ze niet aan toekomt door haar micromanagement. Vraag daarin meer resultaat. Nee zeggen betekent vaak dat je tegen iets anders JA zegt.  Focus op die ja. Laat haar zelf tot de conclusie komen dat ze niet alles tegelijk kan. Help haar vervolgens door te benoemen waar ze mee mag stoppen als ze tijd te kort komt.

Probeer het niet SAMEN te doen

Zorg ook dat je in vergaderingen de “wij” vorm vermijd. Zeg niet “Laten we nog even kijken hoe we….” want in de praktijk betekent dat vaak dat niemand het oppakt, behalve Tilly, die zich verantwoordelijk voelt. Hiertegen moet je als leidinggevende en collega’s Tilly een beetje beschermen.  Maak duidelijk wie dit of dat gaat doen en wanneer het af is. Dat geeft Tilly een hoop rust. Moet je het allemaal samen met Tilly doen? Verdeel de taken. Jij de jouwe, ik de mijne. Daar gaat Tilly veel beter op dan “samen”. Wat wel samen kan: lekker de taken verdelen. Dat is voor haar een echt samen moment.

Neem haar mee naar de ‘Zo ben ik nu eenmaal’ show

Na het zien van de ‘Zo ben ik nu eenmaal show’ is er helemaal niks meer aan de hand. Zeg gewoon: “Tilly!” En de ander houdt heel snel zijn, haar of diens mond.

 

Benieuwd naar nog meer handige tips voor het omgaan met houding en gedrag van collega’s? Lees hier de 10 tips voor een Rick, de medewerker die graag dingen doet zoals hij ze al twintig jaar doet.

persiflage Rick

Wil jij live een show + workshop bijwonen?

Schrijf je in voor “zo kan het ook” en ontvang direct een uitnodiging in je mailbox van de eerstvolgende openbare show!
Klik hier voor meer informatie

Deel op Social Media