5/5

“Wie serieus wil groeien moet zichzelf niet te serieus nemen.”

Workshop

Zelfreflectie

Wat hebben sommige mensen toch weinig zicht op hun blinde vlekken. Gelukkig weet jij precies hoe je op anderen overkomt, toch? Of is er nog ruimte voor nieuwe inzichten?

Verbeter de samenwerking en verleidt jouw collega’s tot zelfreflectie tijdens een workshop vol humor. Oog in oog met onze archetypen houden we jullie een komische spiegel voor.

Workshop informatie

Zelfreflectie met humor

Maak kennis met touwtjes in handen Tilly, kom niet aan mijn Prittstift Rick, directeur open deur Dries en kantelkoning Jack. Herken je jouw collega’s of misschien zelfs jezelf in deze archetypen? In welke (on)bewuste valkuilen stap jij? Ontdek welke defensiemechanismen ervoor zorgen dat jouw brein in opstand komt. Zo werk je op hilarische wijze aan zelfreflectie, aanspreekcultuur en een sterker team.

Comedy als beproefde methode voor ontspannen verandering

Wij vinden dat je mensen niet te veel moet vertellen wat ze moeten doen, maar juist moet laten ervaren wat er spaak loopt en wat hun eigen rol daarin is. Dit is niet alleen een bron van inzicht maar ook van humor. 

Hoe uniek je team ook is, we lopen allemaal in dezelfde valkuilen. Tijdens een spiegelende comedy waarin de ergernissen van werkend Nederland worden uitvergroot, geven we jouw team de kans te reflecteren op de fouten van een ander én van zichzelf. 

Humor ontspant het brein en geeft ruimte voor een nieuw perspectief. Door met elkaar te lachen om herkenbare situaties verleiden we je om na te denken en je te realiseren; oeps, dat doe ik ook. Terugblikken op de archetypen maakt het bovendien makkelijker om in gesprek te gaan over gedrag zonder dat de ander zich persoonlijk aangevallen voelt.

 

Wat kan je verwachten?

Zelfreflectie voor teamontwikkeling

Je hebt het vast wel eens gedacht: “zo ben ik nu eenmaal” of “het gaat toch goed zo?”. Jouw team kan zich pas ontwikkelen als jij naar je eigen aandeel kunt kijken en kunt groeien als persoon. Zelfreflectie met humor verleidt jou en je team om op luchtige wijze naar jezelf te kijken, te ontwikkelen en hierover in gesprek te gaan.

Zelfreflectie verbeteren in grote organisaties

Van directeur tot telefoniste, wij spiegelen iedereen als basis voor een cultuur van zelfreflectie. Boek de ‘Zo ben ik nu eenmaal’ show voor een ludieke start om het zelf reflecterend vermogen van jouw teams te vergroten. Door vervolgens aan de slag te gaan met workshops en trainingen breng je ontwikkeling en ontspannen verandering op gang.

Wat is zelfreflectie?

Herken je jouw collega’s of misschien jezelf in onze archetypen? Neem een kijkje in onze ‘bioscoop’ om de archetypen in actie te zien en stuur ze door naar collega’s die wel wat zelfreflectie kunnen gebruiken. Zo help je jouw team met humor op weg naar een transparante en zelfbewuste aanspreekcultuur. Of lees nog even verder over zelfreflectie in deze blogs:

Ontspannen veranderen sinds 2015

We hebben allemaal een komische sukkel in ons, vallen steeds in dezelfde valkuilen, maar zijn tegelijk in staat tot enorme transformatie. In 2015 ontwikkelde Studio Spaak een unieke methode om via comedy zelfbewustzijn te ontwikkelen op de werkvloer. Met een gezonde dosis zelfspot, één been in het theater en één been in de coaching brengen wij in beweging wat spaak loopt.

Wat zelfreflectie brengt

Ruim 100 organisaties gingen je voor. Benieuwd wat zelfreflectie voor hun teams heeft opgeleverd? Lees dan onderstaande reviews.

Een workshop boeken

De show als teamuitje!

Samen lachen om herkenbare miscommunicaties op de werkvloer. Ook als je niet in een veranderproces zit geeft de show een boost aan de samenwerking binnen jouw team. Gebruik deze verbinder om elkaar beter te leren kennen, vaste patronen zichtbaar te maken en de communicatie in het team tegen het licht te houden.

Anderen over onze workshops

Wil je weten welke trajecten wij voor andere organisaties hebben verzorgd? Lees dan verder bij cases of bekijk onderstaande reviews.

‘Humor wisselt af met een scherpe inkijk in vast zitten in gedrag’
M. Schoorel
Directeur MBO Rijnland
‘De aanpak van Studio Spaak voelt als een warme jas die je nooit meer uit wilt doen.’
J. van Hamersveld
Manager Feenstra
“Een echte aanrader als je eens op een andere manier aan de slag wil met verandermanagement”
L. Regter
Manager gemeente Amsterdam
“Het zorgde voor hechtheid binnen de groep en heeft toch de vinger op de zere plek gelegd”
A. Zaalberg
Werkgroep professionalisering Prorail
“Iets luchtigs, dat geen weerstand oproept maar dat mensen wel wakker schudt”
F.
Hoofd HR Overheid
‘Echt een aanrader als je je organisatie bewust wilt laten worden niet alleen over het doen en laten, maar ook over hoe het anders zou kunnen!’
A. Debón
Operationeel Directeur Aiden
‘Was een hele humorvolle maar vooral ook nuttige bijeenkomst. Aanrader!’
F. Brokers
Rector De Amersfoortse Berg
‘Een effectieve en vooral heel leuke manier om samenwerking in teams en organisaties bespreekbaar te maken.’
L. Richter
Manager Gemeente Amsterdam
‘Vol humor, durven kijken naar jezelf in plaats van "wijzen" naar een ander, nadenken over eigen gedrag: een echte spiegel!’
M. van Zanten
Univé Zuid Holland
‘De show is indringend, confronterend, en humoristisch! Ik kan de show van harte aanbevelen als je op zoek bent naar iets waarbij je de groep (inclusief jezelf) een spiegel wilt voorhouden.’
P. van Leeuwen
ROC TOP

Download de brochure​

Door dit formulier in te vullen, ontvang je de brochure binnen
enkele ogenblikken per e-mail.